Wie van groot houdt, kolen en diversiteit hoeft niet langer door te zoeken. Deze Weber heeft mijn zijn grilloppervlak van 57 cm capaciteit genoeg om grote gezinnen prima te voorzien van lekker eten. Door de diverse manieren van aansteken is hij ook nog eens veelzijdig, en dan nog niet te spreken over de accessoires.

Unboxing

Het is een middelmatige doos, daardoor lijkt het alsof de E5775 kleiner is dan je denkt. Maar schijn bedriegt. Bij Weber weten ze hoe ze spullen moeten inpakken, elke cm2 wordt goed gebruikt. Het wordt opgevuld met onderdelen van de BBQ of het wordt slim vastgezet door kartonnen ruimtes. Wanneer je de doos opensnijdt dan heb je geen kans dat je de BBQ bekrast. Onder de oppervlakte van de flap zit namelijk nog een kartonnen plaat.

Er zitten verder nog vele boekwerken in in diverse talen hoe hem te gebruiken en een folder in meerdere talen. Veel papierwerk kan rechtstreeks in de papierbak. De handleiding is de enige die niet meerdere keren erin zit. Tip! Gebruik de Bilt app. Dit is echt te handig voor woorden, het is heel precies en in 3D alle kanten op de swipen om goed zicht te hebben op de stap waar je bent. Al is het via het boekje ook wel goed te doen.

Montage

Met de Bilt app wordt het wel heel gemakkelijk hoor. Stap voor stap video en 3D images. Binnen een uur heb je de Weber E-5775 wel in elkaar zitten. Let wel echt goed op de vering, dat je die op de juiste hoogte monteert anders krijg je een onstabiel deksel en doet afbreuk aan de degelijkheid. Dus besteed daar even wat meer tijd aan. Alles is heel duidelijk in zowel de app als in het boekje. De laatste stap waar je in volgorde de roosters etc in de BBQ legt is wel verwarrend, die impliceren dat je alle onderdelen erin moet leggen, dit past echter niet. Dus kijk in het gebruikersboekje op welke manier je wilt gaan BBQ’en en bouw het dan op die manier op.

Qua materiaalgebruik is het wel echt goed gemaakt. Bijna alles is RVS en degelijk plastic. De onderdelen passen prima en nergens is speling te bekennen. Pas met rijden wel op dat hij niet achterover schiet, het meeste gewicht ligt vrij hoog namelijk.

Grill ervaring

Weber stuurde de Rapidfire starterset mee om met alle gemakt de briketten het vuur aan de schenen te leggen. Een flink ding, maar dat heb je ook wel nodig met deze grote Weber! Er zit een zak briketten in, 2 stuks aansteekblokjes en natuurlijk de Rapidfire zelf. Na 15 minuten de kolen in de BBQ gedaan en lekker ontspannen op de directe manier aan de slag gegaan. Heerlijk hoe het vocht al sissend en rokend op de kolen spat. Dan weet je dat je echt aan het BBQ’en bent. Ik heb een beetje lopen spelen met de luchttoevoer en dit werkt zeker naar behoren. Sluit je alles af dan zul je merken dat je kolen het ook rustiger aan gaan doen. Zet je de boel vol open dan zou ik niet weglopen want dan heb je verbrande speklap…. heb ik van horen zeggen uiteraard!  Zou mij toch zeker niet gebeuren hé..

Als je indirect aan de slag wilt gaan kun je aan beide kanten kolen doen met de plaat erop. Dan duurt het allemaal wat langer maar kun je wel dikker vlees prima gaar krijgen. Als laatste kun je zelfs gaan roken door de kolen op te sluiten in de ring. Pulled pork iemand?

Het rooster zelf is ook echt goed gemaakt. Je kunt aan beide kanten kolen toevoegen mocht dit nodig zijn en in het midden kun je het rooster eruit halen om een andere accessoires erin te zetten, pizzasteen of het gietijzeren rooster. Veelzijdig is deze BBQ dus echt wel, een heel groot voordeel.

Schoonmaken

Ik las meerdere keren iets over het One Touch reinigings systeem. Dit is de zuurstoftoevoerhendel die tevens in windmolenvorm het as binnenin naar de gaten kan schuiven zo de asbak in. Ik wil niet zeggen One Touch, maar het scheelt zeker veel werk. Je kunt meerdere keren heen en weer om bijna al het as te verzamelen. Al mocht het van mij wel nog niet even iets verder heen en weer kunnen, nu heb je een gebied van 5 cm waar toch dat systeem net niet bij kan. Begrijp me niet verkeerd, het is echt een top systeem en zeer slim over nagedacht, alleen net ff die extra 5 cm zou het helemaal perfect afmaken.  Dus ik ben er zeker blij mee dat ik niet zelf in de bak hoef te vegen om het oude as eruit te halen. De asbak zelf is makkelijk los te klikken en heeft zeker een serieuze inhoud dus die zul je niet veel vast hebben.

Conclusie

Als je een grote BBQ zoekt die ook nog eens veelzijdig is dan hoef je niet echt verder te zoeken. De mogelijkheden zijn enorm en werken zeker naar behoren. Het schoonmaken is best eenvoudig door het One Touch systeem.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.