Het is weer die tijd van het jaar! Nee, geen kerstfeest, maar bijna net zo leuk. De BBQ van het jaar verkiezing! Versie 2018 wordt gecombineerd met de krachten van Justforkoks.nl GadgetGear.nl en debestebbq.nl, hoe lekker is dat! Met dit team testen en reviewen we met hulp van Beef & Steak en Etapron Lederen schorten […]

Het is weer die tijd van het jaar! Nee, geen kerstfeest, maar bijna net zo leuk. De BBQ van het jaar verkiezing! Versie 2018 wordt gecombineerd met de krachten van Justforkoks.nl GadgetGear.nl en debestebbq.nl, hoe lekker is dat! Met dit team testen en reviewen we met hulp van Beef & Steak en Etapron Lederen schorten de mooiste machines van 2018. Vandaag testen we een prachtexemplaar van OutdoorChef, mensen de handjes op elkaar voor de Ascona 570 G!

Outdoorchef

We kennen vandaag de dag geen seizoenen en geen grenzen aan de veelzijdigheid om heerlijke menu’s op de barbecue te toveren. OUTDOORCHEF garandeert een onvergetelijke grillervaring voor elke fijnproever. Het hart van de uitgebreide barbecueportfolio (gas, houtskool of elektrisch) is het unieke trechtersysteem waarmee ze een plaats op de groeiende internationale barbecuemarkt hebben veroverd. Al meer dan 20 jaar draait bij Outdoorchef alles om grillen, koken en bakken in de open lucht en dat merk je in hun 2018 lijn van barbecues!

Unboxing

Dat de Outdoorchef Ascona 570 G een flinke ‘gasser’ zou zijn had ik wel verwacht, maar toen in uit het niets het bekende gepiep van een achteruit rijdende vrachtwagen hoorde, dacht ik niet direct dat deze precies voor mijn huis zou stoppen! Om vervolgens de bbq middels een pompwagen van de laadklep te rijden. Deze BBQ maakt nu al indruk, én dan zit zelfs nog in de doos.

Ik kan de doos helaas niet direct uitpakken. Vandaar dat ik pas in s’avonds de unboxingvideo heb kunnen filmen. De Ascona wordt compleet in 1 doos geleverd en is zeer goed verpakt. Bij het uitpakken verwacht ik echter wel dat ik nog wel even bezig zal zijn met de essemblage, aangezien het aantal losse onderdelen groot te noemen is. Maar bij het zien van de kogel kan ik niet wachten om te beginnen met het in elkaar zetten van de BBQ. We testen de Ascona in de kleur Dark/Grey en vind dit een zeer chique kleur. In de doos vinden we de Outdoorchef Ascona 570 G grijs, grillrooster, gasslang met gasdrukregelaar, gereedschapshaken en de handleiding.

Outdoorchef Ascona 570 G

De Ascona van Outdoorchef heeft de looks van een houtskoolbbq met de voordelen van een gasser. Ideaal dus! Het onderstel is voorzien met in hoogte verstelbare kogel en voeten. Deze stel je af op de ideale werkhoogte. De barbecue is voorzien van 2 onafhankelijke ringbranders en heeft een kookoppervlak met een diameter van 54 centimeter. Het model is uitgerust met de Outdoorchef-trechtertechnologie, waardoor je de barbecue voor verschillende kookstijlen gebruikt.

 

Door de bovenste trechter zo te plaatsen dat de grote opening naar boven is gericht wordt de hitte indirect gelijkmatig verdeeld, voor indirect barbecueën en grillen. Keer de trechter om en er wordt geconcentreerde hitte gecreëerd, waarmee je direct grilt op hoge temperaturen. En doordat de trechter steuntjes heeft, kan er ook nog een grillplaat, planchaplaat of universele pan opgezet worden, voor heerlijke risotto’s of nasi! In de scharnierende deksel zit een thermometer om de temperatuur nauwkeurig in de gaten te houden. Met de 2 wielen rij je de barbecue gemakkelijk de schuur in.

Design

Na het in elkaar zetten van alle onderdelen staat er een schitterende barbecue te shinen in de woonkamer. Ja, het was al wat aan de late kant en het werd al donker dus vandaar dat ik er voor gekozen heb om de gasser binnen met genoeg licht in elkaar te zetten. Dat duurde wel even, maar zoals gezegt, het resultaat mag er dan ook zijn! De dikke zwarte buizen vormen het stevige frame waar de kogel op gemonteerd is. Die kogel is in een chique grijze kleur gespoten en heeft een mooie, duidelijk afleesbare thermometer. De deksel gaat schuin open, waardoor je niet met je hand en onderarm boven de warmtebron komt, zoals bij de reguliere kogelbarbecues.

De Outdoorchef Ascona 570 G is voorzien van een hoogwaardig geëmailleerd rooster van 54 centimeter doorsnede, twee sterke ringbranders waarbij de brander-regelknop gemaakt is van hoogwaardig materiaal. Van buiten heeft die comfortabele, rubberen grepen voor een nauwkeurige instelling en hij is in verschillende groottes om de branders beter te kunnen onderscheiden.

 

Specificaties

 • Gasbarbecue
 • Grillrooster Ø 54 cm
 • Werkhoogte 86 cm
 • 2 ringbranders met geïntegreerde ontsteking
 • 9,7 kW capaciteit
 • Aflegvak van massief hout met bestekhouder
 • Staal porselein geëmailleerde kogel
 • Staal poedercoating onderstel
 • Eucalyptushout (FSC) bodemplaat/zijtafel
 • Scharnierdeksel die opent met een hoek van 135°
 • Afmetingen BxDxH 67x97x106 cm
 • 35,4 kg

Etapron leren schort

Nou, hup! Schort om en gaan! Ja, zie je dat mooie handgemaakte leren schort? Met ingebrand logo en naam erbij?! Die kan ook van jou zijn. Moet je alleen maar even zoeken naar de website van Etapron. Rechtstreeks uit de denktank van het ledermerk komt een serie schorten met een wel heel bijzonder stukje techniek erin. Waar iedereen aan het branden en laseren is, weten de mensen van Etapron de schorten juist met flexdruk van prints te voorzien. Bijvoorbeeld ons eigen DeBesteBBQ.nl logo. Een stukje techniek waarmee het merk echt uniek is in de markt

Het gebruik

Na het aansluiten van de gasfles van Benegas, is het een kwestie van 1 van de 2 gasregelaars in drukken om zodoende de elektrische ontsteking zijn werk te laten doen. De vlam gaat er direct goed in en ik sluit de deksel om de bbq op temperatuur te laten komen. Na een minuut of 5 loopt deze al aardig op en leg de eerste stukken vlees van Beef&Steak op het rooster. Regelmatig even kijken heeft veel invloed op de temperatuur, dus doen we dat zo min mogelijk. In de deksel zitten een paar openingen aan de zijkanten, die zijn erg handig voor het betere spiekwerk zonder de deksel te verwijderen. Het vlees gaart heel mooi gelijkmatig, en al snel zitten we met zijn allen met een goed gevuld bord te genieten van het heerlijke vlees. De temperatuur is gemakkelijk te regelen met de grote en kleine gaspitten en al snel geeft de Ascona 570 G mij het gevoel dat ik “in control ben” over het apparaat. Dat is prettig, en geeft vertrouwen voor de volgende shift met vlees die erop gaat!!

 

Conclusie

De Outdoorchef Ascona 570 G gasbarbecue is een échte topper! Hij lijkt op een doodnormale kolen-unit, maar is dus een controleerbare, snelle gasser. Als je het aan mij vraagt dus eigenlijk “the best of both worlds”. De looks van een kolenbarbecue gecombineerd met de voordelen van een gasbarbecue. Al heel snel kan je aan de slag en door middel van de dekseltemperatuur schuif je het vlees onder de ideale temperatuur op de grill. En….. schone handen! Geen geklooi met kolen en aanmaakblokjes!! Het gebruik van de schuin openende deksel ervaarde ik als zeer prettig en met de keuze tussen de 2 pitten kan je fijn even een switch maken tussen hard en zacht grillen. Net wat je vlees of vis nodig heeft op dat moment. Twijfel je tussen gas en kolen, maar wil je niet een uur wachten tot hij op temperatuur is? Kies dan deze Outdoorchef Ascona 570 G want het voelt als een kolenbarbecue, maar dan een stuk sneller.