Selecteer een pagina

Mediapartners

 

Sponsors

Benegas

Etapron

DE BESTE BBQ 2018

Dé beste BBQ van 2018 is gekozen!

Wat is de beste BBQ die dit jaar in het schap ligt? Dat is altijd moeilijk te zeggen. Iedereen heeft een eigen voorkeur qua gebruik. Daarom hebben we op basis van 11 eigenschappen, de beste BBQ’s geselecteerd. Of je nou simpelweg dé beste BBQ zoekt voor kolen of gewoon de gemakkelijkste om schoon te maken. Wij hebben ze op een rijtje gezet.

De beste kolen BBQ: Lotusgrill G340 Classic

Kevin Krechting – Zoek je een compacte, altijd vast te pakken, reisvriendelijke BBQ, die zeer snel klaar voor gebruik is en erg goed schoon te maken? Dan is de Lotusgrill G430 de BBQ om voor te gaan.

De beste gas BBQ: Outdoorchef Ascona 570G

Peter Willemse – De Outdoorchef Ascona 570 G gasbarbecue is een échte topper! Hij lijkt op een doodnormale kolen-unit, maar is dus een controleerbare, snelle gasser. Als je het aan mij vraagt dus eigenlijk “the best of both worlds”

De beste elektrische BBQ: Weber Pulse 2000

Jeroen C. Andreasen – Dit is het electrische antwoord op diehard bbqen! Groot, diep, geïntegreerde iGrill; dit is een winnaar!

De best houtgestookte BBQ: Ofyr Classic 100-100

Arjan Olsder – Eigenlijk hebben we nog niet echt een naam voor dit model BBQ, maar het Nederlandse Ofyr blijkt trendzetter. Er zijn heel wat merken die proberen het succes te evenaren, maar het origineel bleef dit jaar het sterkst. Nog steeds sta ik enkele keren per week lekker fikkie te steken in mijn tuin.

De beste buitenkeuken: Campingaz Master 4 Series LXS Black Edition

Henk van Zwam – De Campingaz Master 4 Series Classic LXS blinkt uit in schoonmaakgemak, is energiezuinig en heeft een sterk portfolio aan handige accessoires.

De beste kamado: Patton Pizza & Meat Kamado

Jeroen C. Andreasen – Patton Pizza & Meat Kamado; Innovatie met cordieriet, het kan. Patton integreert een pizzadeur, een hogere koepel en een mooie plek in het hout voor de bluetooth thermometer. Dit is de leukste kamado van het moment.

De beste horeca BBQ : Hendi Greenfire 3-burner

Arjan Olsder – De horeca barbecues die we in 2017 hebben getest waren zonder uitzondering prima tot zeer goed. Maar ook in de horeca kan het luxer en beter. Zo bewijst Hendi met haar Greenfire 3-burner. Trap die oude slagersbarbecue aan de kant, want vlees van een horeca BBQ blijkt echt zoveel beter te kunnen!

De beste portable BBQ: Cobb Premier Gas

Vorig jaar wist Cobb ook al in deze categorie te winnen, maar dit jaar was er zware concurrentie op het gebied van de portable BBQ’s. Toch weet Cobb opnieuw te scoren. Nu met de Cobb Premier Gas. Eindelijk volledige controle over de duur van de BBQ en de temperatuur. Met het enorme accessoire aanbod echt een blijvertje!

Het beste schoonmaakgemak: Cadac Meridian Woody

Arjan Olsder – In het nationaal BBQ onderzoek 2017 staat het; de Nederlander zet veiligheid en schoonmaakgemak op één. En dan staat er maar één BBQ op één. Niets maakt zo gemakkelijk schoon als deze Cadac Meridian Woody. Cadac mag hierin een voorbeeld zijn voor de industrie.

De beste deal: Patton Patio Chef 3B Nova Black

Arjan Olsder – Op prijs/kwaliteit is hij niet te verslaan; de Patton Patio Chef 3B Nova Black. Al vier jaar verkoopt het Nederlandse Patton deze BBQ voor een toch wel heel laag bedrag. En toch krijg je er een enorm degelijke BBQ voor want qua stevigheid en alle essentials hebben ze bij Patton de zaakjes goed voor elkaar. Een betere deal ga je niet vinden voor €299.

De meest innovatieve BBQ: Weber Genesis II E-410

Arjan Olsder – Het spande er even om; wie was innovatiever? De Weber Spirit II E-310 of de Weber Genesis II. De Spirit II lijkt alle innovaties van de Genesis II mee te hebben gekregen, maar de flavorizer bars van de Genesis II zijn net iets beter en hij heeft een geïsoleerde kap. Dan is de Genesis II een logische en verdiende winnaar in deze categorie.

Selectie- en testcriteria Beste BBQ 2018

Selectiecriteria

Barbecues die geselecteerd zijn voor Beste BBQ 2018 zijn allemaal modellen die in 2018 verkrijgbaar zijn. De modellen hoeven niet specifiek in 2018 op de markt te zijn gekomen. Modellen getest voor de Beste BBQ 2018 kunnen in een later jaar niet opniew deelnemen.

Voor accessoires hebben we ook gekeken naar welke barbecue accessoires in 2018 in de winkelschappen hebben gelegen. Ook hier kunnen reeds geteste accessoires niet meer deelnemen voor een prijs in een later jaar.

Voor boeken geldt een uitzondering. We hebben alleen boeken beoordeeld die in 2018 zijn uitgebracht. Oudere boeken verdwijnen sneller uit de schappen dan reguliere barbecue producten.

Testcriteria

De afweging om deze BBQ’s tot prijswinnaar te benoemen hangt van verschillende factoren per categorie af. In het eindoordeel hebben we per onderdeel verwoord waarom we de betreffende BBQ of accessoire beloond hebben. De hoofdredacties van GadgetGear.nl en JustForKoks.nl zijn gezamenlijk tot deze lijst gekomen.

Sponsoren De Beste BBQ 2018

Ook in 2018 mogen we weer rekenen op een aantal fantastische sponsoren. Zo sponsort Benegas het gas voor alle gasbbq’s. Daarvoor krijgen we de handige 10KG gastanks van plastic zodat we kunnen zien wanneer het gas bijna op is.

Vanuit Beef&Steak is het officiële DeBesteBBQ Testpakket in het leven geroepen. Daarin zitten een dubbeldoel biefstuk, een braaiworst van 500 gram, twee stokjes wroetvarken varkenshaassaté en twee Ierse burgers. Door op alle BBQ’s exact hetzelfde vlees te gebruiken, worden de verschillen goed zichtbaar.

De lederwerkers van Etapron sluiten het rijtje af. Zij voorzien het hele team van lederen schorten zodat we allemaal veilig achter de grill staan. En in stijl natuurlijk. Met een nieuwe druktechniek hebben ze zelfs het DeBesteBBQ logo op de schorten gedrukt. Lekker outside the box denken, helden!