Selecteer een pagina

Mediapartners

Sponsors

DE BESTE BBQ 2017

Beste HORECA BBQ: Hendi Greenfire

De Hendi is een zeer gebruiksvriendelijke en goede BBQ voor (bijna) dagelijks gebruik. Het materiaalgebruik, de bouwkwaliteit en het grillresultaat blijven allemaal op hoog niveau ook bij zeer regelmatig gebruik.

De Hendi Greenfire wint deze categorie dus overtuigend.

Meest Innovatieve BBQ: Barbecook Karl

De reden dat we voor de Barbecook Karl zijn gegaan en niet de Carlo, zit hem vooral in de ondersteuning voor USB.

Beiden zijn hele fijne portable BBQ’s met elektrische ventilatie. In beide gevallen is deze goed te voeden via batterijen waardoor je de temperatuur behoorlijk goed onder controle kunt houden. Maar… bij de Karl kun je ook een powerbank gebruiken. En dat is ideaal.

Beste Kamado BBQ: Takumi

Kwaliteit tegen een eerlijke prijs, dat lijkt het motto van Takumi te zijn. Met drie modellen deden de Nederlanders mee en alle drie wisten ze te verbazen in prijs/kwaliteit. Vooral de complete levering en de mogelijkheid dat hij op locatie wordt opgebouwd spraken ons enorm aan. Wij hebben de Takumi Large Compleet, Medium Compleet en Small met goud beloond.

Beste Elektrische BBQ: Weber Q1400

Door de looks, de afmetingen, het gebruikersgemak, de handigheid van de afsluitbare klep, het gietijzeren rooster voelt, smaakt, ruikt deze barbecue als een echte barbecue. Je vlees krijgt die echte gegrilde vleesstrepen dankzij het dikke, hitte vaste rooster en het smaakt gewoon perfect.

Beste Gas BBQ: Outdoorchef Kensington 480G

Wat lijkt op een doodnormale kolen bolletje, blijkt een controleerbare, snelle gasser te zijn. Deze BBQ wint door gemak, handigheid en prijs. Want met nog geen € 300,- is dit een betaalbare krachtpatser. Met de handigheid van de schuin openende deksel, het gemak in de bediening en de vetopvang aan de onderkant is dit echt een te gekke gasbarbecue. Niet te groot, zeker niet klein en jongens wat lekker snel! Ideaal als je koters hebt rondhuppelen of zelf geen geduld hebt.

Beste Kolen BBQ: Weber Master Touch GBS

Ik had niet kunnen bedenken dat de Master Touch GBS zo’n veelzijdige barbecue zou zijn. Vanaf het moment van in elkaar zetten, tot aan het schoonmaken van het grillrooster, heb ik genoten van de degelijke kwaliteit. Waar een kogelbarbcue eerst door het leven ging als een wat ouder design, ondanks de functie, schittert de Master Touch door finesse en alle features die deze grote barbecue heeft!

Beste Portable BBQ: Cobb Premier

Je hoeft geen helderziende te zijn om te weten wat de conclusie is. De Cobb premier is een top barbecue, met ontzettend veel mogelijkheden. Het feit dat deze ook nog eens koel blijft en gemakkelijk mee te nemen is, blijft een mooi voordeel. De Cobb is wat mij betreft de ideale tafel barbecue. Een handige bbq om ook mee te nemen op vakantie. Dat wordt extra genieten in de zomerzon!

Beste Buitenkeuken: Campingaz 4 Series Classic EXS

De Campingaz 4 Series Classic EXS 4 brander is een volledige buitenkeuken. Gemaakt voor het gemak en de grotere groepen. Deze gasbarbecue is stijlvol, groot, compleet en erg gemakkelijk te bedienen. Bij de buitenkeukens is het lastig onderscheid meten, omdat alle branders ongeveer hetzelfde resultaat geven. Een plus is dat de roosters van deze jongen vaatwasserbestendig zijn en dat je allerlei leuke accessoires gemakkelijk kunt toevoegen door het middelste rooster te verwijderen. Dit maakt deze barbecue wat mij betreft tot een grote winnaar, voor een grote (doel)groep.

Beste BBQ Accessoire: Weber iGrill 2

De iGrill is inmiddels een van de eerste dingen die we pakken als we gaan BBQ’en. De heerlijke medium rare burgers, rare steaks en alle overige perfect gegaarde gerechten maken ons heel blij. De Weber iGrill is hier voor het grootste gedeelte debet aan en krijgt daar de award voor Beste BBQ accessoire van 2017!

Beste BBQ Boek: Het Vuur de Baas

Het Vuur de Baas doet dit jaar, wat Smokey Goodness vorig jaar deed. Een compleet naslagwerk zijn voor en over de BBQ wereld. Misschien iets minder sfeervol dan hoe Smokey Goodness dit vorig jaar deed, maar voor mijn gevoel wel veel vollediger. Daarnaast is auteur Dennis van Koutrik, die we ook kennen als Noskos, veel minder bevooroordeeld in de strijd tussen kolen en alternatieve warmtebronnen als gas en elektra.

Selectie- en testcriteria Beste BBQ 2017

Selectiecriteria

Barbecues die geselecteerd zijn voor Beste BBQ 2017 zijn allemaal modellen die in 2017 verkrijgbaar zijn. De modellen hoeven niet specifiek in 2017 op de markt te zijn gekomen. Modellen getest voor de Beste BBQ 2017 kunnen in een later jaar niet opniew deelnemen.

Voor accessoires hebben we ook gekeken naar welke barbecue accessoires in 2017 in de winkelschappen hebben gelegen. Ook hier kunnen reeds geteste accessoires niet meer deelnemen voor een prijs in een later jaar.

Voor boeken geldt een uitzondering. We hebben alleen boeken beoordeeld die in 2017 zijn uitgebracht. Oudere boeken verdwijnen sneller uit de schappen dan reguliere barbecue producten.

Testcriteria

De afweging om deze BBQ’s tot prijswinnaar te benoemen hangt van verschillende factoren per categorie af. In het eindoordeel hebben we per onderdeel verwoord waarom we de betreffende BBQ of accessoire beloond hebben. De hoofdredacties van GadgetGear.nl en JustForKoks.nl zijn gezamenlijk tot deze lijst gekomen.

Getest in 2017

We hebben in 2017 heel veel BBQ’s, boeken en accessoires getest. Dat ze niet hebben gewonnen, wil niet zeggen dat ze slecht zijn. Onze eervolle vermeldingen:

Sponsoren De Beste BBQ 2017

We konden deze wedstrijd niet organiseren zonder onze sponsoren. Het klinkt misschien logisch, maar we vermelden het toch even; producten van onze sponsoren waren uitgesloten van het winnen van awards. Maar dat maakt niet uit. We hebben dankzij Mr. Been met veilige schorten achter onze grilletjes gestaan. Beef & Steak leverde ons testpakketten met vlees om de BBQ’s te vergelijken en van Tasmania kwam de brandstof voor alle kolen gestookte BBQ’s. Hartelijk dank!